Wat zijn de kosten voor de sterilisatie van een hond?

Wanneer u uw hond wilt steriliseren dan is een belangrijke vraag wat de kosten hiervan zijn. De kosten van een sterilisatie verschillen flink van elkaar. De twee belangrijkste oorzaken van grote prijsverschillen zijn:

  • Het gewicht van uw hond
  • De gekozen dierenarts

We geven u graag een indruk van de kosten. De kosten voor sterilisatie bij Dierenkliniek Westland (gevestigd in Naaldwijk, Hoofddorp, Bussum en Houten) zijn als volgt:

Voor een hond met een gewicht onder 40kg: €400
Voor een hond met een gewicht tussen 10kg en 20kg: €450
Voor een hond met een gewicht tussen 20kg en 30kg: €500
Voor een hond met een gewicht tussen 30kg en 40kg: €550
Voor een hond met een gewicht tussen 40kg en 50kg: €600
Voor een hond met een gewicht boven 50kg: €650

De kosten bij bovenstaande dierenkliniek zijn niet laag. Bij sommige dierenartsen is uw hond al voor €200 gesteriliseerd. Wel moet daarbij de kanttekening worden geplaatst dat goedkoop soms duurkoop is.

Bij de iets duurdere dierenartsen bent u vaak verzekerd van goed opgeleide dierenartsen met goede technieken en materialen. Het is daarom belangrijk om u goed te laten informeren, desnoods bij meerdere dierenartsen.

Tip: we adviseren u uw hond voor de eerste loopsheid te steriliseren. De hond bij de eerste loopsheid een leeftijd tussen zes en acht maanden. Hiermee verkleint u de kans op aandoeningen bij uw hond. En dat scheelt u naast een hoop ellende misschien ook veel kosten.

Dekt de huisdierenverzekering gemaakte kosten voor sterilisatie?

Sommige (maar niet alle) huisdierenverzekeringen dekken de kosten voor sterilisatie. Vaak hebt u hiervoor een aanvullende verzekering nodig voor enkele euro’s per maand. Informeer bij uw verzekering of u gedekt bent tegen de kosten of lees uw verzekeringspolis door.