Wat zijn de kosten van aan aangetekende brief?

Wanneer u belangrijke post wilt verzenden waarvan u zeker wilt weten dat deze ook ontvangen is dan kunt u een aangetekende brief versturen. Wanneer u dit doet ontvangt u zowel een verzendbewijs als een ontvangstbewijs.

De kosten van het verzenden van een aangetekende brief zijn in 2015 €7,95. Deze kosten gelden alleen voor post tot 2 kilogram en post die verstuurd wordt naar een adres binnen Nederland. De kosten voor het verzenden van een aangetekende brief naar een adres binnen Europa zijn in 2015 €11. Wilt u een aangetekende brief versturen naar een adres buiten Europa dan zijn de kosten daarvan €16.

Het kan verstandig zijn post aangetekend te verzenden op het moment dat u zich juridisch wilt verklaren per post. Het is echter altijd afwegen of de kosten van een aangetekende brief het waard zijn. Wanneer u zich inderdaad juridisch wilt verklaren per brief dan is dit vaak een juiste keuze. Dit omdat u zich juridisch vaak op een brief kunt beroepen wanneer deze door de ontvanger daadwerkelijk is ontvangen. Hier mag u van PostNL vaak vanuit gaan wanneer u een brief aangetekend hebt verzonden, tenzij PostNL aangeeft de brief niet te hebben kunnen afleveren.